22. dubna 2014

Velikonoční sobota

Původně to měl bejt článek jenom o líčení. Ale řekla jsem si, že si můžeme udělat takovej malej report toho co jsem dělala v sobotu. Sebestřednosti není nikdy dost. Zvlášť na osobním blogu, což?

V sobotu jsme si s mužem udělali relax. Aktivní relax. Šli jsme do Fata Morgany fotit motýly. Byla tam hromada lidí, málo motýlů, nerudná bába u pokladny a vedro. Byli jsme zklamaní.


Víla Amálka :) Motýl sám sedl Česťovi
přímo na hlavu :)



Z Fata Morgany jsme s nanukama šli přes lesík u botanický k autu a vymysleli jsme si, že pojedeme na oběd. Chtěli jsme exotiku, protože to my rádi! Já jsem prahla po indický kuchyni. Kamarádka nám poradila indickou restauraci Masala, která je celkem čtyřikrát po Praze. Šli jsme do té na Letné. Řeknu vám, pokud máte rádi (nebo chcete zkusit) indický jídlo, jděte právě do Masaly. Výborná obsluha a skvělý jídlo i atmosféra. Doporučuju mangový lassi. V Masale na Letné se restaurace navíc nachází v klidný boční ulici Keramická, takže je tam klid. Kuriozitou je, že hned naproti je Irish Pub, takže pokud chcete mít to kulinářské cestování jedním vrzem, tady můžete.

Kuřecí patak, kuře windaloo (zdravíme fanoušky Red Dwarf), indickej chleba)

To bílý je slané lassi, žlutý je mangové lassi. Lassi je výborný jogurtový pití. Něco jako kefír,
ale hutnější a s pravým rozmixovaným ovocem. Úplně tam cejtíte ty jogurtový kultůůůry!
V restauraci jsme si fakt pochutnali. Chtěli jsme jít do lesa (měla jsem už pár týdnů akutní volání touhy jít do přírody), takže jsme jeli k Česťovi, protože bydlej u lesa a skal a potůčku a... jéééé, prostě místo jako pro víly! Než jsme se vykopali ven (což znamenalo pokecat s rodinou, spřátelit se s obřím psem a líbeznou kočkou, odtrhnout se od nich a vydat se do bujných křovisk), začalo pršet, tak jsme zase zalezli dovnitř (a pršet přestalo). Takže jsme podvečer strávili blbnutím na zahradě.

Řeknu vám, spřátelit se s bernským salašnickým je něco. Nejdřív vrčí, pak se na vás vyřítí ze zatáčky, pak vás poslintá, opře se o vás a nakonec loudí psí sušenky. Ale je to roztomilouš! Myslím, že už se ho vůbec nebojím! (na důkaz slov svých jsem se nechala zvěčnit)
Bertík :)


Micka - váš osobní zabiják.

Třeseme si tlapicí.
A večer jsme se věnovali už jenom sami sobě a vínu s colou. Byl to skvělej den! Klídek, flákárna, ale aktivně využitý odpoledne. A jak jste trávili Velikonoce vy?

Jo, a abych taky doplnila to líčení - našminkovala jsem se tematicky, lesně. Čouhejte:


PS: Očekávám, že v tom Španělsku zabloudím a budu tam vypadat nějak takhle:
Zdroj: weheartit.com


2 komentáře:

  1. Jéé, kuře windaloo! Musím znovu zkouknout trpaslíka, jsi mě navnadila. Nalíčila ses jako lesní víla, sluší ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)